lauantai 6. kesäkuuta 2015

Juustosarvet (munaton, soijaton)

Tänään päätin kokeilla juustosarvia, joihin en olekaan aiemmin perehtynyt (kaupan puolivalmiita lukuunottamatta). Tein jo aamupäivällä taikinan kylmäkohoamaan jääkaappiin, joten pääsin illalla suoraan taikinan kimppuun lasten mentyä unille. Taikinaa on tosi mukava käsitellä, ei juurikaan tartu käsiin ja kauliintuu nätisti. Näistäkin tein munattomia, joskin kauniimpiahan ne olisivat jos voitelisi munalla. Kananmunan sijaan käytin voitelussa riisimaitoa, mutta ensi kerralla laitan kyllä juustoraastetta niiden päälle  - se ei tullut nyt mieleenkään (juusto myös korvaisi voitelun kokonaan). Joskus voisi myös kokeilla erilaisia täytevaihtoehtoja, kaikkea fetasta suklaaseen ja marmeladeihin ;)

Taikina:
100 g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
1 dl vettä (42'c)
0,5 tl suolaa

Täytteeksi:
Punaleima Emmental -siivuja

Nypi pehmeä margariini suola-vehnäjauhoseokseen. Sekoita kuivahiiva joukkoon. Lisää lämmin vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kohota puolisen tuntia peitettynä huoneenlämmössä, tai laita tuorekelmu päälle ja muutamaksi tunniksi jääkaappiin (esim. yön yli, niin saat aamulla helposti maukkaan aamupalan).
Kauli taikinasta pyöreä levy ja jaa se kahdeksaan sektoriin. Laita jokaisen osion leveään päähän siivu juustoa, ja kääri sarviksi aloittaen juustoreunasta kohti kärkeä. Anna sarvien kohota jonkin aikaa pellillä. Voitele riisimaidolla ja paista 225'c noin 15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Aivan ihania sarvia! tein vuohenjuustolla niin sopii maitoallergisellekin. Kiitos muutenkin ihanista ohjeissta, niistä moni on jo päässyt meidän perheen top-listalle :)

    VastaaPoista