Tein kerran maidottomia ja munattomia mokkapaloja käyttäen kääretorttuohjetta pohjaa varten. Siinä ohjeessa pohja kumotaan kuumana sokerin päälle, koska se tarttuu leivinpaperiin aika herkästi, ja etenkin tahmaisia mokkapaloja olisi varmaan aika vaikeaa sitten irrottaa paperista. No, kumoamisen jälkeen päällä ei enää tietenkään ole kaunista ja sileää paistopintaa, joten kuorrute osittain imeytyy pohjaan, jääden sitten pinnaltaan epäsiistiksi. Maku oli oikea, mutta ulkonäkö kieltämättä ruma... :D
Tähän ongelmaan on loistava ratkaisu; mokkapalamuffinit! Kuorrute on peräisin Kinuskikissalta.

3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
75 g sulaa margariinia
2 dl riisimaitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon yhtä aikaa sekä riisimaito että sula margariini. Sekoita voimakkaasti nuolijalla tasaiseksi taikinaksi, jaa muffinivuokiin ja paista 220'c kiertoilmalla kunnes ovat kypsiä.
Mokkakuorrute:
50 g margariinia
3 dl tomusokeria
2,5 rkl mustaa kahvia
1,5 rkl kaakaojauhetta
50 g margariinia
3 dl tomusokeria
2,5 rkl mustaa kahvia
1,5 rkl kaakaojauhetta
Koristeluun:
Nonparelleja tai muita karkkirakeita
Valmista mokkakuorrute mittaamalla kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seosta kunnes se kiehahtaa, ja anna sen jälkeen jäähtyä hetki, sekoitellen sitä välillä. Kuorrute saa olla todella paksua jotta se ei valu pois muffinin päältä. Lisää tarvittaessa tomusokeria!
Kaada kuorrute muffinien päälle ja ripottele nonparelleja kuorrutteen pinnalle heti jottei kuorrutteen pinta ehdi kovettua!
Moikka! Mikä lämpötila normiuunilla? :)
VastaaPoistaMoi! En ole näitä tehnyt ilman kiertoilmaa, mutta en usko sillä olevan suurta merkitystä näiden kohdalla. Ilman kiertoilmaa lähtisin kokeilemaan 225'c. Voisinkin ens kerralla näitä tehdessä kokeilla onko suurta vaikutusta eri asteilla ja ilman kiertoilmaa ;)
PoistaKokeilin ilman kiertoilmaa tuota 225'c ja onnistuivat hyvin!
PoistaMoi, muistatko vielä, kuinka monta kappaletta tästä suurinpiirtein tulee ja onko ihan normi kokoisia vuokia? Kiitos ohjeesta! :)
VastaaPoista