Pursottaminen on kivaa, etenkin jos pursotettavana on suht kovaa ja hyvin muotonsa pitävää taikinaa. Pikkuleipien pursottaminen on kivaa myös siksi, että niistä voi tehdä vaikka minkä näköisiä, eikä se vaadi kuitenkaan sellaista huolellisuutta kuin esimerkiksi kakun kuorruttaminen. Tällä ohjeella tulee maukkaita keksejä, ja täysin vegaanisesti. Makua voi myös muuttaa vaihtamalla hedelmäsoseen eri makuiseksi, tai korvaamalla esimerkiksi kanelin piparkakkumausteella.
![]() |
Näissä makua tuo luumusose ja kaneli. |
Taikina:
100 g margariinia
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
1/4 tl suolaa
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl hedelmäsosetta, esim. Piltti
2,5 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
1/4 tl suolaa
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl hedelmäsosetta, esim. Piltti
2,5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota sähkövatkaimella hieman huoneenlämmössä pehmennyt margariini ja tomusokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri, perunajauhot, kaneli, suola ja hedelmäsose. Vatkaa sekaisin ja lisää lopuksi vähitellen vehnäjauhot samalla vatkaten.
Kun taikina on tasaista, kaavi se pursotuspussiin (valitse melko suuripäinen tylla, koska taikina on todella paksua pursottaa) ja pursota pellille mieleisiäsi pikkuleipiä. Laita pelti jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta taikina kylmenee. Kylmä taikina ei ehdi kovin paljoa levähtää ennen kuin uuni paistaa pikkuleivän pinnan paikalleen ;)
Paista 190'c asteessa noin 10min ja anna jäähtyä pellillä!
![]() |
Näihin valitsin omenasoseen ja lisäsin taikinaan kanelin sijaan kookoshiutaleita! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti