Tässä mausteiden ystäville pupellettavaa vaikkapa iltapalaksi! Sekä sämpylöiden että salaattiin tulevan jauhelihan tulisuutta voi vapaasti säätää mieleisekseen. Salaatista tuli kertaheitolla mieheni lemppari, ja itse yllätyin sämpylöiden maistuvuudesta! Pienentämällä chilimäärää maistunevat sämpylät lapsillekin, ja myös salaatti on uponnut niihin, kunhan on jättänyt jauhelihan miedommaksi.
Ruis-chilisämpylät:
5 dl vettä (42'c)
4 dl ruishiutaleita
1 pss kuivahiivaa
0,5-1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2-3 tl chilijauhetta
2 dl ruisjauhoja
3-4 dl vehnäjauhoja
Loraus ruokaöljyä
4 dl ruishiutaleita
1 pss kuivahiivaa
0,5-1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2-3 tl chilijauhetta
2 dl ruisjauhoja
3-4 dl vehnäjauhoja
Loraus ruokaöljyä
Sekoita kulhossa hiutaleet, sokeri, suola, hiiva ja chili. Kaada joukkoon lämmin vesi, ja lisää jauhot desi kerrallaan aloittaen ruisjauhoista. Loppuvaiheessa lisää öljy. (Itse laitan yleensä tässä vaiheessa vain 3dl vehnäjauhoja, ja lisään niitä reippaasti sitten kohotuksen jälkeen kun taikinaa vaivataan.)
Laske toiseen kulhoon lämmintä vettä ja aseta taikinakulho veteen, peitä liinalla ja anna kohota 30-40min.
Sirottele pöydälle runsaasti vehnäjauhoja ja kaada taikina niiden päälle. Sirottele jauhoja myös taikinan päälle koska se on todella tarttuvaa. Vaivaa taikinaa ja muotoile siitä pitkä pötkö, ja leikkaa siitä esim. muovilastalla muutaman sentin levyisiä paloja. Itse en niitä enää pyöritellyt, vaan siirsin suoraan pellille.
Kohota sämpylöitä vielä pellillä kunnes uuni on lämmennyt 225 asteeseen. Paista noin 25-30 minuuttia keskitasolla ilman kiertoilmaa.
Texmex-salaatti:
Kohota sämpylöitä vielä pellillä kunnes uuni on lämmennyt 225 asteeseen. Paista noin 25-30 minuuttia keskitasolla ilman kiertoilmaa.
Texmex-salaatti:
400g naudan jauhelihaa
1 prk tomaattipyrétä
Suolaa, mustapippuria, cayennepippuria
Lehtisalaattia
Tomaatteja/kirsikkatomaatteja
Paprikaa
Retiisejä
Sipulia
Nachoja
Valmista salaatti tuoreista kasviksista jääkaappiin odottamaan.
Ruskista ja mausta jauheliha. Sekoita pyré sekaan ja tarvittaessa vähän vettä jottei jauheliha mene liian tönköksi. Tarkista maku, saa olla mausteista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti