tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kauralastut (maidoton, munaton, soijaton)

Kauralastuja tulee tehtyä monesti silloin, kun iskee yllättävä makeanhimo eikä kaapissa ole oikein mitään napsittavaa. Ne on tosi nopeita tehdä, ja kiva leivontajuttu lastenkin kanssa toteutettavaksi (ainakin meidän kaksvee ja neljävee tykkäävät sekoitella taikinaa ja lusikoida sitä sitten pellille).


2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl siirappia tai fariinisokeria
0,5 dl riisimaitoa
1 dl sulaa margariinia 

Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään sekaisin, lisää sitten loput ainekset kerralla ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Jos käytät fariinisokeria, huomioi, että sekin sekoittuu kunnolla taikinaan. Lusikoi noin ruokalusikallisen kokoisia kekoja leivinpaperille, kannattaa laittaa vain max. 9 kekoa/pelti koska leviävät paljon! Paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia. Lastut jähmettyvät vasta jäähtyessään, joten älä siirrä pelliltä kuumina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti