Noniin! Banoffeeta olen nyt dieetin aikana ikävöinyt, kunnes joku päivä taaksepäin huomasin sattumalta Hellapoliisin sivuilla, että kaura-ruokakermasta on tosiaan mahdollista keittää kinuskia. Tämä ratkaisi banoffee-ongelmani, ja ei mennyt kauaakaan kun tarvikkeet oli hommattuna kaappiin ;)
Meinasin ostaa Bastognen kandikeksejä, mutta niissä onkin kananmunaa joten hyllyyn jäivät. Tilalle tuli siis perus digestivepohja!
Kinuski:
1 dl raakaruokosokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl kaura-ruokakermaa (esim. Planti)
1 dl raakaruokosokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl kaura-ruokakermaa (esim. Planti)
Keitä aineksia noin 10-15 minuuttia kunnes seos sakenee kinuskiksi. Keitä seoksesta tarpeeksi paksua jotta pysyy paremmin kakussa. Jätä jäähtymään.

Pohja:
200-220 g Digestivejä
100 g margariinia
200-220 g Digestivejä
100 g margariinia
Murskaa/jauha keksit (itse käytin blenderiä jossa tulee ihanan hienoa keksijauhoa), sulata rasva, ja sekoita yhteen. Painele seos tiiviisti irtopohjavuokaan ja kaada jäähtynyt kinuski sen päälle. Siirrä jääkaappiin joksikin aikaa viilenemään jotta pohja kovettuu. Tämän voi tehdä vaikka edellisenä iltana, ja sitten seuraavana päivänä jatkaa loppuun ;)
Täyte:
2-3 isoa banaania
2dl kauravispiä (planti, sunnuntai)
2-3 isoa banaania
2dl kauravispiä (planti, sunnuntai)
Koristeluun:
Viinirypäleitä
Keksimurua
Viinirypäleitä
Keksimurua
Pilko banaanit siivuiksi ja levitä melkein kaikki kinuskin päälle vuokaan (jätä muutama banaanisiivu koristelua varten). Vatkaa vispi ja levitä se banaanien päälle. Irrota kakku vuoasta pyöräyttäen ensin veitsellä kakun ympäri jotta pohjakin irtoaa. Siirrä tarjoilulautaselle ja koristele banaanisiivuilla, keksimuruilla ja viinirypäleillä!
HYVÄÄ JUHANNUSTA!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti