perjantai 19. kesäkuuta 2015

Banoffee (maidoton, munaton)

Noniin! Banoffeeta olen nyt dieetin aikana ikävöinyt, kunnes joku päivä taaksepäin huomasin sattumalta Hellapoliisin sivuilla, että kaura-ruokakermasta on tosiaan mahdollista keittää kinuskia. Tämä ratkaisi banoffee-ongelmani, ja ei mennyt kauaakaan kun tarvikkeet oli hommattuna kaappiin ;) 


Meinasin ostaa Bastognen kandikeksejä, mutta niissä onkin kananmunaa joten hyllyyn jäivät. Tilalle tuli siis perus digestivepohja! 

Kinuski:
1 dl raakaruokosokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl kaura-ruokakermaa (esim. Planti)

Keitä aineksia noin 10-15 minuuttia kunnes seos sakenee kinuskiksi. Keitä seoksesta tarpeeksi paksua jotta pysyy paremmin kakussa. Jätä jäähtymään.
 
Irtopohjavuokaan kannattaa laittaa väliin/pohjan päälle leivinpaperia jotta kakun siirtäminen lautaselle käy helpommin.

Pohja:
200-220 g Digestivejä
100 g margariinia 

Murskaa/jauha keksit (itse käytin blenderiä jossa tulee ihanan hienoa keksijauhoa), sulata rasva, ja sekoita yhteen. Painele seos tiiviisti irtopohjavuokaan ja kaada jäähtynyt kinuski sen päälle. Siirrä jääkaappiin joksikin aikaa viilenemään jotta pohja kovettuu. Tämän voi tehdä vaikka edellisenä iltana, ja sitten  seuraavana päivänä jatkaa loppuun ;)

Täyte:
2-3 isoa banaania
2dl kauravispiä (planti, sunnuntai)

Koristeluun:
Viinirypäleitä
Keksimurua

Pilko banaanit siivuiksi ja levitä melkein kaikki kinuskin päälle vuokaan (jätä muutama banaanisiivu koristelua varten). Vatkaa vispi ja levitä se banaanien päälle. Irrota kakku vuoasta pyöräyttäen ensin veitsellä kakun ympäri jotta pohjakin irtoaa. Siirrä tarjoilulautaselle ja koristele banaanisiivuilla, keksimuruilla ja viinirypäleillä! 

HYVÄÄ JUHANNUSTA! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti