tiistai 23. kesäkuuta 2015

Lakritsimuffinit (munaton, soijaton)

Jos pidät lakritsista, pidät myös näistä! ;)
Vain kuorrutteen Kick-toffeessa on maitoa, joten jos kuorrutteen jättää kokonaan pois, ja laittaa vaikka enemmän lakritsikastiketta taikinaan, ovat nämä silloin myös täysin maidottomia!

Lakritsikinuskin ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta, ja muffinit kehittelin itse.


Lakritsimuffinit:
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,25-0,5 dl Pirkka lakritsikastiketta
100 g margariinia
1,5 dl riisimaitoa

Lakritsikinuski:
6 kpl Kick-patukoita
n.1 dl kaura-ruokakermaa (tai tavallista kuohukermaa)


Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa, lisää sitten loput kerralla ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Huolehdi, ettei taikinaan jää jauhopaakkuja. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 220'c kiertoilmalla kunnes ovat kypsiä ja hieman ruskettuneita. 

Valmista kuorrute mittaamalla kattilaan ainekset. Kickit kannattaa pilkkoa/repiä pätkiin, jolloin liukenevat kermaan nopeammin. Kuumenna lieden keskiteholla kunnes kuorrutteesta tulee tasaista ja mustaa, ja jatka vielä viitisen minuuttia. 

Anna jäähtyä hetken aikaa, sekoittele välillä. Tarkkaile, ettei pääse jäähtymään ja jähmettymään liikaa, vaan kaada ajoissa muffinien päälle. Itse annostelin kuorrutteen lusikalla, jolloin levitin sitä samalla. Koristele nonparelleilla tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti