Tämä on taas näitä hetken mielijohteesta - ja makeannälästä - alkunsa saaneita reseptejä. Löysin eräästä muffinikirjasta sitruunamuffinit, josta lähti idea muokata tuttu maidoton ja munaton muffiniohje sitruunaiseksi versioksi. Nämäkin ovat nopeita tehdä koska ei tarvitse edes sähkövatkainta!
Osan muffineista paistoin muffinivuoissa ja osan donitsivuoassa. Donitsivuoassa niistä (kuva alempana) tulee matalampia ja keskellä on tietenkin reikä. Sellaisiin sopii paremmin täytteeksi jokin vähän kevyempi kuin tuo raskas ja makea sokerikreemi, koska täytettä on reiän vuoksi enemmän ja itse muffinia vähemmän. Muffineiden päälle tuo toimii huomattavasti paremmin.
Sitruunamuffinit:
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
100 g margariinia
1,5 dl riisimaitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
100 g margariinia
1,5 dl riisimaitoa
Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään kulhossa, lisää sitten yhtä aikaa sekä rasva että maito. Sekoita esimerkiksi nuolijalla voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa vuokiin ja paista kiertoilmalla 220'c kunnes ovat kypsän värisiä (voit testata hammas- tai tulitikulla ettei taikinaa jää tikkuun kun tökkäät sen muffiniin).
Sokerikreemi kookoshiutaleilla:
125 g pehmeää margariinia
Noin 4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl kookoshiutaleita
2 rkl vettä
125 g pehmeää margariinia
Noin 4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3-4 rkl kookoshiutaleita
2 rkl vettä
Muffinien jäähtyessä valmista kuorrute vatkaamalla margariini notkeaksi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri ja kookoshiutaleet, sekä desi kerrallaan tomusokeri. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä jonkin aikaa kuohkeaksi. Lusikoi kuorrute isolla tyllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota muffinien päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja siirrä kuppikakut tarjolle tai kylmään.
![]() | |
Näissä valaistus vähän kellertää kuorrutteen väriä... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti