Tämä muffiniohje on todella simppeli ja nopea tehdä, ei vaadi edes vatkainta! Jos haluaa päästä helpoimmalla, voi laittaa vaikkapa suklaamurusia tai mariannerakeita sekaan taikinaan jolloin nuo menevät ihan pelkkinä muffineina. Jos taas aikaa on enemmän, voi koristella niistä näyttäviä kuppikakkuja!
Vaaleanpunaisella kuorrutteella ne valmistuvat tosi nopeasti, kun taas nuo värikkäät päälliset vaativat enemmän keskittymistä - ja tarvikkeita. Mikäli tarvitsee tehdä myös soijattomina, voi muffinitaikinaa maustaa vaikkapa kookoshiutaleilla ja jättää kuorrutteen kokonaan pois.
Munattomat ja maidottomat muffinit:
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
75 g sulaa margariinia
2 dl riisimaitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
75 g sulaa margariinia
2 dl riisimaitoa
Sekoita kuivat ainekset yhteen, lisää sekaan yhtä aikaa sekä maito että sula margariini. Sekoita nuolijalla nopeasti tasaiseksi massaksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 220'c kiertoilmalla noin kymmenen minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä. Ole tarkkana etteivät pala, koska ruskeista muffineista ei ruskettumista niin helposti erota ennen kuin on vähän myöhäistä... ;)
Kun muffinit ovat jäähtyneet, valmista kuorrute.
Mansikkakuorrute kuppikakuille:
Kauravispiä (esim.Sunnuntai, Planti)
Mansikanmakuista tomusokeria
Kauravispiä (esim.Sunnuntai, Planti)
Mansikanmakuista tomusokeria
Vatkaa kylmää kauravispiä muutaman minuutin ajan sähkövatkaimella. Kun vispi on vaahtoutunut, lisää oman maun mukaan mansikkatomusokeria ja vatkaa kunnolla sekaisin. Kuorrute saa siitä vaaleanpunaista väriä ja mansikanmakua.
Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota kuppikakuista mieleisesi näköisiä. ;) Päälle voi vielä ripotella esim. strösseliä tai muita koristeita.
Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota kuppikakuista mieleisesi näköisiä. ;) Päälle voi vielä ripotella esim. strösseliä tai muita koristeita.
Kuvissa olevat värikkäät cupcaket voitelin kevyesti lopulla kuorrutteella. Sokerimassasta saa esim. juomalasia muottina käyttämällä ympyränmuotoisia päällisiä, jotka kevyesti asetetaan kuppikakun päälle ja veitsen avulla painellaan reunat siististi alaspäin piiloon vuokapaperin taa. Nämä kakkuset voi koristella esimerkiksi sulalla (maidottomalla) suklaalla lopuksi!
Muista laittaa kuppikakut heti kylmään elleivät mene saman tien tarjolle (itse vein niitä jääkaappiin eri valmistusvaiheiden välilläkin ettei kuorrute pääse pilaantumaan huoneenlämmössä)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti