Kun "juustokakkujen" maailmaan lähdettiin, tuli sitten kokeiltua tällainenkin versio. Tämä on niille jotka tykkäävät vanukkaista ja etenkin suklaakiisselistä!
Pohja:
n. 300 g digestivekeksiä muruna
n. 100 g sulaa margariinia
n. 300 g digestivekeksiä muruna
n. 100 g sulaa margariinia
Suklaavanukas-kerros:
1 pikkuprk Oatlyn kaurakaakaota (kts.kuva)
1,5 rkl perunajauhoja
0,5 dl vettä
0,75 dl sokeria
5 riviä Pandan tummaa suklaata (maidoton, soijaton)
1 dl Oatlyn havregurtia
2-3 liivatelehteä (itse laitoin 2 ja tulos oli vanukasmainen mutta pysyi koossa)
1 pikkuprk Oatlyn kaurakaakaota (kts.kuva)
1,5 rkl perunajauhoja
0,5 dl vettä
0,75 dl sokeria
5 riviä Pandan tummaa suklaata (maidoton, soijaton)
1 dl Oatlyn havregurtia
2-3 liivatelehteä (itse laitoin 2 ja tulos oli vanukasmainen mutta pysyi koossa)
1 rkl kiehuvaa vettä
Vaniljavanukas-kerros:
1 prk Plantin creamy vanilla -vaniljakastiketta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
1 dl havregurtia
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
1 prk Plantin creamy vanilla -vaniljakastiketta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
1 dl havregurtia
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Koristeluun:
Pandan tummaa suklaata
Pandan tummaa suklaata
Irtopohjavuokaan kannattaa laittaa leivinpaperi pohjan päälle, niin että se tulee ulos pohjan ja reunojen välistä. Reunat kannattaa voidella ruokaöljyllä.
Valmista pohja sekoittamalla keksimuru ja sula margariini keskenään ja painelemalla se irtopohjavuokaan. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet (kaikki 6-7kpl) likoamaan kylmään veteen.
Valmista suklaakiisseli kiehauttamalla kaakao, ja suurusta se kiisseliksi perunajauho-vesiseoksella, sekoita sokeri sekaan ja jätä jäähtymään hetkeksi. Suklaan voisi kai tässä vaiheessa lisätä sinne jo sulamaan, mutta itse sulatin sen mikrossa ja sekoitin sitten hieman jäähtyneeseen kiisseliin. Kun kiisseli-suklaaseos on jäähtynyt kunnolla huoneenlämpöiseksi, sekoita sinne havregurt.
Sekoita liivatelehdet (2-3kpl) kiehuvaan veteen, anna sen jäähtyä kunnolla ja sekoita sitten ohuena nauhana kiisseliin samalla sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja laita vuoka takaisin jääkaappiin.
Tässä vaiheessa on hyvä pitää tunti-pari taukoa, jotta suklaakerros ehtii hieman hyytyä ennen uuden kerroksen lisäämistä.
Valmista vaniljakerros vaahdottamalla vaniljakastike, lisäämällä sinne tomu- ja vaniljasokeri sekä havregurt. Sekoita loput liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita taikinaan. Kaada taikina varovasti vuokaan ja tärisytä varovasti sitten vuokaa pöydällä jotta kerros leviää tasaisesti. Peitä esimerkiksi laakealla lautasella ja jätä jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi, esimerkiksi yön yli.
Irrota vuoasta, koristele suklaalla ja laita tarjolle!
Tuliko kakusta sen verran kiinteä, että siihen voisi laittaa päälle sellaisen valmiin, syötävän kakkukuvan?
VastaaPoistaKakkukuvista itselläni ei ole minkäänlaista kokemusta, mutta tuo päällimmäinen kerros on kyllä sen verran kiinteä että vastaa melko lailla tavallista juustokakkua ja uskoisin siinä myös kuvan pysyvän paikallaan :)
Poista