tiistai 28. heinäkuuta 2015

Piparminttu-cupcaket (maidoton, munaton, soijaton)

Nämä suunnittelin kalastusta harrastavan mieheni synttärikahveille. Kalat tein Pandan tummasta suklaasta leivinpaperille ja jäädytin pakkasessa. Niiden vatsaevät tein isoiksi jotta ne uppoavat kuorrutteeseen ja pitävät kalan paikallaan ;)


Vaniljamuffinit:
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1,5 dl riisimaitoa 

Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään kulhossa, lisää sitten loput kerralla ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 220'c kiertoilmalla kunnes ovat kypsiä (itse paistoin n.13-15min).

Piparminttukuorrute:
100 g margariinia
25 kpl Pohjanmaan pastilleja
Tomusokeria
Elintarvikeväriä

Valmista kuorrute vatkaamalla margariini notkeaksi sähkövatkaimella. Jauha pastillit hienoksi jauhoksi ja lisää margariinin sekaan. Lisää tomusokeri ja elintarvikeväri pienissä erissä joukkoon, samalla vatkaten voimakkaasti. Jatka lisäämistä kunnes koostumus ja väri ovat mieleisiä (itselläni meni tomusokeria noin 4dl) ja pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle, koristele lopuksi. 

Säilytä kylmässä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti