tiistai 21. heinäkuuta 2015

Friteeratut sipulirenkaat (maidoton, munaton, soijaton)

Banaanien friteeraaminen sai mieheni toivomaan myös sipulirenkaita. Frittitaikinan tein hiukan eri tavalla, koska halusin taikinaa vähemmän ja lisäksi paksumpana jotta pysyy sipulissa kiinni. Lisäksi se eroaa banaanien frittitaikinasta siten, että siinä ei ole sokeria, mutta suolaa sen sijaan enemmän (toki makuasia, jos ei halua kovin suolaisia niin kannattaa laittaa vain se puolikas teelusikallinen).

Pilko yksi iso tai kaksi pientä sipulia paksuiksi siivuiksi ja erottele renkaat toisistaan. Pienemmät keskikohdat voi laittaa kelmussa takaisin jääkaappiin odottamaan jotakin muuta ruokaa! ;) Käytin itse keltasipulia, joten vahvan maun hillitsemiseksi liotin sipuleita riisimaito-vesi-seoksessa valmistelujen ajan.

Frittitaikina sipulille:
1,5 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5-1 tl suolaa
2 rkl korppujauhoa
2 rkl perunajauhoja
1 rkl ruokaöljyä

Friteeraukseen:
700-1000ml rypsi- tai rapsiöljyä 

Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin kulhossa. Jos haluat friteerata vasta myöhemmin, voit laittaa taikinan jääkaappiin odottamaan.

Varaa kattilan kansi kätesi ulottuville, sillä jos rasva syttyy palamaan, se tukahdutetaan peittämällä - älä koskaan heitä rasvapaloon vettä!

Kuivaa sipulirenkaat kevyesti talouspaperilla ja kuumenna sitten ra
psiöljy noin 180-asteiseksi. Pyörittele sipulirengasta taikinassa ja vie se sitten varovasti öljyyn kiehumaan. Jos rengas painuu pohjaan, tökkää sitä esimerkiksi pastakauhalla jolloin sen pitäisi nousta pintaan kiehumaan. Mikäli se ei silti nouse, öljy ei välttämättä ole tarpeeksi kuumaa. Paista renkaita muutama yhtä aikaa, sen verran kuin öljyn pinnalle vieretysten sopii. Kun renkaat ovat saaneet kauniin kullanruskean ja rapean kuoren, nosta ne reikä- tai pastakauhalla talouspaperilla päällystetylle lautaselle jäähtymään.

Anna öljyn jäähtyä kattilassa, ja pullota se sitten takaisin pulloon suppilon avulla. Säilytä jääkaapissa ja käytä vielä pari kertaa uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti