Olen jo pitkään kehitellyt mielessäni, miten saada aikaan "juustokakku" näillä kriteereillä... Sitten muistin, kuinka joskus aiemmin tein tavallisen version Kinuskikissan vaahtokarkkikakusta, ja lähdin nyt sitä toteuttamaan. Tästä tuli hyvää (joskin todella makeaa), ja kaikkiruokaiset sukulaisetkin tykkäsivät!
Irtopohjavuoka on tässä noin 23cm halkaisijaltaan, ja koristeet on tehty sokerimassasta.
Pohja:
n.300 g digestivekeksiä muruna
n.100 g sulaa margariinia
Hyppysellinen suolaa
n.300 g digestivekeksiä muruna
n.100 g sulaa margariinia
Hyppysellinen suolaa
Täyte:
n.280 g vaahtokarkkeja
0,5 dl vettä
2,5 dl Oatly Havregurtia
1,5 rkl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
1 liivatelehti
1 rkl vettä
(Elintarvikeväriä)
n.280 g vaahtokarkkeja
0,5 dl vettä
2,5 dl Oatly Havregurtia
1,5 rkl vaniljasokeria
0,5 dl tomusokeria
1 liivatelehti
1 rkl vettä
(Elintarvikeväriä)
Aseta leivinpaperi irtopohjavuokaan pohjan päälle (laita sitten reunat paikalleen jolloin paperi jää sinne väliin), jotta kakku on helpompi siirtää vuoasta lautaselle. Voitele ruokaöljyllä vuoan reunat. Sekoita sula margariini ja keksimuru keskenään ja lisää halutessasi vähän suolaa (sopii makean täytteen vuoksi) tai miksei vaikka murskattuja pähkinöitä. Painele tiiviiksi pohjaksi vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen.
Mikrota vaahtokarkkeja mikronkestävässä taikinakulhossa 30 sekuntia kerrallaan, sekoita välillä, ja jatka kunnes karkit ovat sulaneet täysin. Lisää vesi ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi. Anna jäähtyä hetki pöydällä, mutta sekoittele silloin tällöin ja tarkkaile ettei pääse jähmettymään.
Sekoita havregurttiin vanilja- ja tomusokeri. Kun vaahtokarkkiseos on jäähtynyt, lisää havregurt siihen. Sekoita liivatelehti ja ruokalusikallinen kiehuvaa vettä keskenään, anna jäähtyä kunnolla, välillä sekoitellen. Kaada jäähtynyt liivatevesi taikinaan todella ohuena nauhana, samalla taikinaa sekoittaen.
Ota taikinasta pari desiä toiseen kulhoon ja värjää se elintarvikevärillä. Kaada ensin värjäämätön taikina vuokaan keksipohjan päälle, sitten värjätty taikina ohuena nauhana sinne tänne värjäämättömän päälle. Vetele esimerkiksi terävällä veitsellä kuvioita taikinaan, varo kuitenkin ettet vahingoita keksipohjaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti