Päiväkahviseuranamme olivat tänään Mikki ja Minni, jotka tosin hävisivät yhtä nopeasti kuin tulivatkin. En olisi uskonut, että ekalla yrittämällä toteutuu kaikki kolme vaatimusta; allergiakriteerit, muotonsa säilyttävä taikina, sekä maku! Näitähän voi sitten maustaa oman maun mukaan esimerkiksi kanelilla, kardemummalla, inkiväärillä tai vaikka piparkakkumausteella!
100 g margariinia
1 dl tomusokeria
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
0,25 tl suolaa
1 rkl NoEgg -valmistetta
0,5 dl hedelmäsosetta (esim. Piltti)
3 dl vehnäjauhoja
marmeladia esim.vadelma
1 dl tomusokeria
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
0,25 tl suolaa
1 rkl NoEgg -valmistetta
0,5 dl hedelmäsosetta (esim. Piltti)
3 dl vehnäjauhoja
marmeladia esim.vadelma
Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella huoneenlämpöinen margariini ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon leivinjauhe, suola, vanilliinisokeri, NoEgg sekä hedelmäsose ja vatkaa edelleen voimakkaasti. Lisää jauhot desi kerrallaan vatkaten samalla, ja laita sitten taikina jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi (vaikka useammaksikin tunniksi).
Kauli taikinasta jauhotetulle pöydälle levy ja ota muotilla pellille haluamasi muotoisia keksejä. Ne voi asettaa suht lähekkäin, koska niiden ei ole tarkoitus kohota tai levitä juurikaan. Laita pelti ainakin puoleksi tunniksi jääkaappiin, ja siirrä se sieltä sitten suoraan 190-asteisen uunin keskitasolle noin kymmeneksi minuutiksi (kylmä taikina ei ehdi levitä ja kohota ennen kuin uuni paistaa sen pinnan paikalleen).
Anna keksien jäähtyä rauhassa aivan huoneenlämpöisiksi, ja täytä ne sitten lusikoimalla marmeladia kahden keksin väliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti