Aivan loistava makeannälän karkottaja, helppo ja nopea herkku! Taikinoita on varmasti monia erilaisia, mutta itse sovelsin nyt tämän taikinan niin, että allergiakriteerit täyttyivät ja sain pintaan haluttua rapeutta!
Taikinan tulisi olla paksumpaa kuin pannaritaikina, mutta kuitenkin sen verran löysää ja valuvaa, että sinne voi kastaa banaanin. Ohjeessa on myös korppujauhoa, koska se tuo kuoreen rapsakkuutta!
Friteeraukseen suosittelen paistomittaria, etenkin jos ei ole kokemusta öljyn kuumentamisesta, ja kattilan kansi täytyy olla aina käden ulottuvilla. Älä koskaan jätä öljyä hetkeksikään vahtimatta!
Taikinan tulisi olla paksumpaa kuin pannaritaikina, mutta kuitenkin sen verran löysää ja valuvaa, että sinne voi kastaa banaanin. Ohjeessa on myös korppujauhoa, koska se tuo kuoreen rapsakkuutta!
Friteeraukseen suosittelen paistomittaria, etenkin jos ei ole kokemusta öljyn kuumentamisesta, ja kattilan kansi täytyy olla aina käden ulottuvilla. Älä koskaan jätä öljyä hetkeksikään vahtimatta!
Frittitaikina:
2dl vettä
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
4 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl korppujauhoa
1,5-2 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl ruokaöljyä
Friteeraukseen ja lisukkeeksi:
2dl vettä
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
4 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl korppujauhoa
1,5-2 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl ruokaöljyä
Friteeraukseen ja lisukkeeksi:
700-1000ml rypsiöljyä tai muuta uppopaistamiseen soveltuvaa ruokaöljyä
Banaaneja
Maidotonta ja soijatonta suklaata tai kinuskia/siirappia
Maidotonta ja soijatonta jäätelöä (kuvassa Oatlyn vaniljajäätelöä)
Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Leikkaa banaani(t) kahteen tai kolmeen osaan, nappaa banaaninpala haarukkaan ja kasta taikinaan. Vie banaani varovasti 180-asteiseen rypsiöljyyn (varo ettei loiskahda!). Öljy on tarpeeksi kuumaa kun banaani pysyy pinnalla ja ruskistuu pinnaltaan rapeaksi noin minuutissa. Banaaninpaloja voi friteerata pari-kolme kerrallaan riippuen tietenkin kattilan koosta ;) Kun pinta on ruskistunut, nosta banaani varovasti reikä- tai pastakauhalla talouspaperilla päällystetylle lautaselle. Jos ruskistuminen ja kiehuminen alkaa käydä liian nopeasti, pienennä heti lieden tehoa!
Banaaneja
Maidotonta ja soijatonta suklaata tai kinuskia/siirappia
Maidotonta ja soijatonta jäätelöä (kuvassa Oatlyn vaniljajäätelöä)
Sekoita ainekset keskenään kulhossa. Leikkaa banaani(t) kahteen tai kolmeen osaan, nappaa banaaninpala haarukkaan ja kasta taikinaan. Vie banaani varovasti 180-asteiseen rypsiöljyyn (varo ettei loiskahda!). Öljy on tarpeeksi kuumaa kun banaani pysyy pinnalla ja ruskistuu pinnaltaan rapeaksi noin minuutissa. Banaaninpaloja voi friteerata pari-kolme kerrallaan riippuen tietenkin kattilan koosta ;) Kun pinta on ruskistunut, nosta banaani varovasti reikä- tai pastakauhalla talouspaperilla päällystetylle lautaselle. Jos ruskistuminen ja kiehuminen alkaa käydä liian nopeasti, pienennä heti lieden tehoa!
Nauti banaanit esimerkiksi jäätelön kanssa, ja koristele suklaalla, kinuskilla tai siirapilla!
Anna öljyn jäähtyä kattilassa, ja pullota se sitten takaisin pulloon suppilon avulla. Säilytä jääkaapissa ja käytä vielä pari kertaa uudelleen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti