Tässä tulee syntisen hyvä ja melkoisen simppeli tarjoiluidea suklaan ystäville! Käytin näissä samaa taikinaa kuin juustocroissanteissa, joten taikinan ohje löytyy täältä. Täytteen ohjeesta tulee juuri sopivasti sekä croissanttien täyttämiseen että niiden koristeluun! Suklaana käytin Pandan tummaa suklaata, joka on soijatonta ja maidotonta (maininta "saattaa sisältää").
Suklaacroissantit:
Croissant-taikinaa
Jauhoja
Puoli levyä (n.65g) pandan tummaa suklaata
1 dl sokeria
50 g margariinia
Croissant-taikinaa
Jauhoja
Puoli levyä (n.65g) pandan tummaa suklaata
1 dl sokeria
50 g margariinia
Koristeluun:
*suklaatäytettä
*tomusokeria
*tomusokeria
Valmista suklaatäyte sulattamalla margariini kuumaksi mikrossa tai kattilassa. Sekoita joukkoon paloiteltu suklaa, sekä sokeri. Ota pari ruokalusikallista täytettä sivuun koristelua varten ja laita loput jähmettymään jääkaappiin (helpompi rullata croissantit kun täyte on kiinteämpää eikä valu).
Kaulitse taikina jauhotetulle alustalle pyöreäksi levyksi, ja jaa se kahdeksaan sektoriin. Levitä suklaatäytettä jokaisen sektorin leveään päähän, ja rullaa sektorit croissanteiksi aloittaen leveästä reunasta. Croissantit voi voidella kananmunalla, mikäli niiden ei tarvitse olla munattomia. Itse en voidellut niitä lainkaan. Paista croissantteja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Kun croissantit ovat jäähtyneet, koristele ne talteen otetulla suklaalla ja tomusokerilla! Jos suklaatäyte on ehtinyt jähmettyä, sitä voi mikrottaa vähäsen jolloin se muuttuu taas löysemmäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti