Kyllä, nämä ovat aivan loistavan makeita! Pohja on keksimäinen, ja sellaiseksi se kannattaa paistaakin.
Pohja:
170 g margariinia
0,6 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-3,5 dl vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
170 g margariinia
0,6 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3-3,5 dl vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
Täyte:
Kaksinkertainen määrä kookostoffeeta (tee tuplasti tuo linkin ohje)
Kaksinkertainen määrä kookostoffeeta (tee tuplasti tuo linkin ohje)
Päällinen:
n.200g pandan tummaa suklaata
1 tl margariinia
n.200g pandan tummaa suklaata
1 tl margariinia
Valmista pohjataikina vatkaamalla voimakkaasti sähkövatkaimella huoneenlämpöinen margariini ja sokeri keskenään. Lisää vähän kerrallaan muut ainekset ja vatkaa samalla voimakkaasti. Taputtele jauhojen avulla leivinpaperin päälle pellille. Itse levitin taikinan koko pellille, jolloin pohja jää mukavan ohueksi ja samalla koko pellin täyttäessään estää täytteitä valumasta pois pohjan päältä. Paista 20-30min 175 asteessa kunnes taikina alkaa olla keksimäisen rapea ja ehkä vähän kullanruskea pinnaltaan. Anna jäähtyä.
Keitä toffee, ja levitä se sitten pohjan päälle. Toffee jähmettyy jäähtyessään, joten jos se on heti keittämisen jälkeen vielä kovin löysää, anna sen hetki jäähtyä kattilassa. Levitä toffee aivan kokonaan pohjan päälle niin että osuu leivinpaperiinkin ja estää samalla suklaan valumisen. Anna jäähtyä ensin pöydällä ja nosta sitten jähmettymään jääkaappiin.
Kun toffee on jähmettynyt pinnaltaan jämäkämmäksi, sulata suklaa ja sekoita siihen margariini. Levitä suklaa kylmän toffeen päälle nopein liikkein, suklaa nimittäin jähmettyy melko pian ;) Siirrä jääkaappiin, tai mielellään jopa pakastimeen palojen leikkaamisen helpottamiseksi. Itse käytin pakastinta ja kastelin veistä kuumalla vedellä. Saa olla nopea, sillä jos toffee alkaa lämmitä pöydällä, mutta suklaa tietenkään ei, niin suklaa katkeaa veitsen alla miten sattuu ja toffee leviää välistä ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti