sunnuntai 9. elokuuta 2015

Sitruuna- ja kaakao-vaniljacupcaket (maidoton, munaton, soijaton)


Kahdenlaisia kuppikakkuja yhdellä kertaa, ja samalla vaivalla! :) Kätevää silloin kun ei tiedä vieraiden mieltymyksistä - valinnanvaraa siis on.

Valmista suklaamuffinit ohjeen mukaan ja anna niiden jäähtyä.


Kuorrutteet:
200 g margariinia
Tomusokeria (varaa noin paketillinen)
Sitruunatäysmehua
Kaakaojauhetta
Vaniljasokeria
Strösseliä
Tummaa suklaaraastetta

Vaahdota hieman pehmennyt margariini notkeaksi sähkövatkaimella ja aloita tomusokerin lisääminen vatkatessa samalla. Kun kreemin koostumus on mieluista, ota siitä noin neljännes ensimmäiseen kulhoon, ja toinen neljännes toiseen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon vaniljasokeria, toiseen kaakaojauhetta (maun mukaan). Kaakao kannattaa vatkata vatkaimella tasaisuuden varmistamiseksi. Laita kulhot peitettyinä odottamaan jääkaappiin. 

Jatka jäljellä olevan kreemin vatkaamista lisäten samalla hyvin pienissä erissä sitruunamehua. Jos kreemi näyttää yhtään juoksettuvan, lisää aina perään tomusokeria ja vatkaa voimakkaasti. Maistele kreemiä ja lisää mehua kunnes kreemi on sopivan sitruunaista. Pursota muffinien päälle ja koristele strösselillä! 

Ota kaakao- ja vaniljakreemit kylmästä ja notkista niitä sekoittamalla voimakkaasti. Jos kreemi on ehtinyt kovettua kunnolla, voit varovasti mikrottaa sitä noin kaksi sekuntia kerrallaan jotta se pehmenee (varo: sulaa todella herkästi!). 

Lusikoi kreemit vierekkäin pursotuspussiin (tämä on melkoista taiteilua varsinkin jos omistaa aika pieniä pusseja, itse täytin tiuhaan kun ei mahtunut siististi paljoa kerralla). Pursota muffinien päälle ja raasta tummaa suklaata koristeeksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti