sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Suklaamoussekakku (maidoton, munaton, vegaaninen +glut.versio)

Kinuskikissan ohjetta vähän tuunasin, ja isänpäiväksi valmistui kaksi kappaletta tällaisia. Kakku on mukavan pehmeä ja liivatteeton, eikä tätä osaisi epäillä "erityisruokavalioksi"! ;) Gluteenittoman tästä saanee vaihtamalla digestivet gluteenittomaan versioon ja käyttämällä soijajogurttia.

Mikäli haluaa koristella tämän suklaata käyttäen, voi tuosta kahdesta levystä hyvin säästää pari riviä siihen tarkoitukseen!

Pohja:
200-250g Digestiveä muruna
80g margariinia sulana

Täyte:
1 prk Alpron soyavispiä (250ml)
2 levyä Pandan tummaa suklaata
2 dl Alpron soija-vaniljajogurttia tai Oatlyn havregurtia
Vaniljasokeria maun mukaan
(Karkkeja tms koristeluun)

Aseta irtopohjavuokaan leivinpaperi väliin pohjan suojaksi ja voitele reunat ruokaöljyllä. Yhdistä keksimuru ja sula margariini, ja painele seos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa soijakerma vaahdoksi, sulata suklaa paloina mikrossa; sekoittele 15 sekunnin välein. Kun suklaa on aivan sulaa, anna sen hetki jäähtyä ettei olisi kovin lämmintä. Kaada hiljalleen ja vuorotellen suklaata ja jogurttia soijakermavaahtoon, samalla vatkaten sähkövatkaimella. Mausta vaniljasokerilla ja kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita mahdollisimman siistiksi, peitä esimerkiksi laakealla lautasella ja jätä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Irrota vuoasta, siisti reunat ja koristele!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti