Banoffeeta varten olen aiemmin tehnyt kinuskikastiketta kaura-ruokakermasta, mutta nyt löysin vieläkin paremman makuelämyksen! Tämä on helppo, vaikkakin vie aikaa puolisen tuntia. Itse en ainakaan saanut sitä palamaan teräskattilan pohjaan, vaikka laittelin samalla pyykkejä yms, joten en usko että tässä voisi epäonnistua ;)
![]() |
Kuumana kastikkeena! |
Kuumana tämä on sen verran löysää, että voi käyttää esimerkiksi kastikkeena jäätelölle, tai sitten jäähdyttää jääkaapissa toffeemaisemmaksi.
Kookostoffee:
1 prk Karan kookoskermaa (2dl tetra)
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl ruokosokeria
1 prk Karan kookoskermaa (2dl tetra)
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl ruokosokeria
Mittaa ainekset kattilaan. Kattila saa olla sen verran iso, että jää kuohumisvaraa, tämä todella kuohuaa aluksi. Keitä seosta 25-35 minuuttia välillä sekoitellen. Mitä pidempään keittää, sen paksumpaa siitä pitäisi lopulta tulla!
![]() |
Yön yli jääkaapissa jähmettynyttä toffeeta ;) |
Oliko tämä siis vain parempi makuelämys vai onko koostumuksessa eroa kaura-ruoka-pohjaiseen?:) Näyttää vaan niin onnistuneelta tässä tämä koostumus! Mutta mietin miten teen jos paikalla kookokselle allerginen.
VastaaPoistaMielestäni myös koostumuksessa on eroa; kaurapohjainen oli löysempää (toki en tiedä saisiko sitä keitettyä jämäkämmäksi) ja pyrki vähän karkuun banoffeestakin, mutta kookospohjaisen sai ainakin keitettyä pitävämmäksi. Esimerkiksi twix-paloja en välttämättä lähtisi tekemään kaurapohjaisella, ainakaan varmistamatta saako siitä jäykempää :)
Poista