Kokeilin Kanelia ja kardemummaa -blogin omenapiirakkaa, tosin parilla muutoksella; kauramaidon sijasta käytin riisimaitoa ja rasvan mittasin grammoina. Piirakasta tuli aivan loistava ja se hävisi hetkessä ;)
Omenapiirakka:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100g margariinia sulana
1,5 dl riisimaitoa
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100g margariinia sulana
1,5 dl riisimaitoa
Päälle:
3 omenaa
Sokeria ja kanelia
3 omenaa
Sokeria ja kanelia
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sitten sula margariini sekä riisimaito ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Asettele ohuiksi leikatut omenasiivut pohjan päälle. Itse laitoin siivut limittäin, ja osittain upotin ne taikinaan.
Ripottele päälle kanelia ja sokeria, ja paista uunin alatasossa 200 asteessa puolisen tuntia.
Nyt lähtee testiin! Pitää infota sainko tehtyä tästä känttyä :D
VastaaPoista