Helppo ja nopea jälkiruoka, kaura-omenapaistos, auttaa makeanhimoon mutta vie kielen mennessään!
Tätä voi tehdä joko koko ohjeellisen verran keskikokoiseen uunivuokaan, tai sitten vain yhdestä tai kahdesta omenasta pienempiin annosvuokiin ;)
![]() |
Ennen paistoa |
4-5 keskikokoista omenaa
1tl kanelia
100g margariinia
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
1tl kanelia
100g margariinia
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
Päälle; siirappia
![]() |
Paiston jälkeen |
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita keskenään kuivat ainekset, ja lisää lopuksi sula rasva.
Pilko omenat pieniksi lohkoiksi ja lado ne voideltuun vuokaan.
Levitä päälle kauraseos, kaada hiukan siirappia päälle, ja paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
Sekoita keskenään kuivat ainekset, ja lisää lopuksi sula rasva.
Pilko omenat pieniksi lohkoiksi ja lado ne voideltuun vuokaan.
Levitä päälle kauraseos, kaada hiukan siirappia päälle, ja paista uunissa puolisen tuntia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
Nauti lämpimänä esimerkiksi kaurajäätelön kanssa (tai jos soija käy, niin alpron vaniljakastikekin sopii tähän oikein hyvin)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti