Tein dieettiversiot näistä joululaatikoista. Porkkanalaatikon riisipuuron keitin veteen ja kookoskermaan (Kara-merkkinen, 2dl tetra) aloittaen vedellä ja lisäten myöhemmässä vaiheessa kookoskerman sekä maun mukaan suolaa. Tein puuroa 1,5 litraa mutta käytin siitä porkkanalaatikkoon noin puolet (puolet vedettiin iltapalaksi kun oli niin taivaallista!) koska tein taikinan 1,5-kertaisena. Kookos ei maistu ainakaan omaan suuhuni lähes lainkaan ja siksi se sopii aivan loistavasti tähän koska ei tuo vahvoja sivumakuja!
Porkkanalaatikko:
1kg porkkanoita
noin 5dl maidotonta riisipuuroa
0,5 dl siirappia
1 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
Ripaus valkopippuria
1kg porkkanoita
noin 5dl maidotonta riisipuuroa
0,5 dl siirappia
1 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
Ripaus valkopippuria
Kuori, pilko (isoiksi pätkiksi) ja keitä porkkanat suolatussa vedessä puolikypsiksi tai kypsiksi. Kaada keitinvesi talteen ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella. Lisää keitinvettä jos sose tuntuu liian tönköltä.
(Tässä välissä keitin riisipuuron ja käytin siihen ylijääneen porkkanoiden keitinveden.)
Sekoita soseen sekaan riisipuuro ja muut ainekset, sekoita tasaiseksi. Kaada seos voideltuihin vuokiin, jätä vähän kuohuntavaraa. Ripottele pinnalle korppujauhoja, painele esimerkiksi lusikalla pintaan kuviota ja lisää päälle nokareet maidotonta margariinia.
Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 1,5-2 tuntia.
Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 1,5-2 tuntia.
Lanttulaatikon kanssa halusin oikaista ja ostin kaupan valmiin lanttusoseen. Tämä sujui todella käden käänteessä, kun mitään ei tarvinnut edes kuumentaa!
Lanttulaatikko:
1 kg lanttusosetta
0,5 dl siirappia
1 tl suolaa
2dl Planti kaura(ruoka)kermaa
1 tl NoEggiä
0,5 tl muskottipähkinää
0,25 tl inkivääriä
Ripaus valkopippuria
1 kg lanttusosetta
0,5 dl siirappia
1 tl suolaa
2dl Planti kaura(ruoka)kermaa
1 tl NoEggiä
0,5 tl muskottipähkinää
0,25 tl inkivääriä
Ripaus valkopippuria
Sekoita ainekset keskenään, kaada voideltuihin vuokiin jättäen vähän kuohuntavaraa ja ripottele pinnalle korppujauhoa. Painele pintaan kuvioita, lisää margariininokareet ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 1,5-2 tuntia.
Itse lykkäsin nämä heti jäähdyttyään pakastimeen, josta otan ne sitten aatonaattoiltana jääkaappiin ja aattona uunin kautta joulupöytään ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti